17.5.11

För några dagar sen pratade jag med en kvinna som hade haft stroke o hon berättade att hon hade blivit undersökt för förträningar i halsvenerna av ett ultraljud. 
När jag hörde det blev jag lite konfunderad. ( Jag kanske missuppfattade vad hon sa. )
Är det inte det man gör för att kolla CCSVI? 
Nu som sagt har jag väldigt dålig kunskap om det här. Men om man redan gör det här i Sverige på strokpatienter kan väl vi med Ms iaf bli undersökta mot förträngningar i halsvenerna också. 
Eller är det olika slags förträningar? 
Nu har det släppts ett youtou-klipp på en kvinna från Sverige som gjort operationen:När jag ser den inser jag att jag faktiskt går bättre i trappen nu än innan. Visst det går inte fort, men likt kvinnan i klippet lutade jag mej mot ledstången när jag gick ner för en trapp innan operation. Berörd av klippet blir jag samtidigt upprörd. 
HALLÅ! SVENKA NEUROLOGER... NU MÅSTE NI GÖRA NÅGOT!!
Jag blir så glad var gång jag ser youtubeklippen. Visst jag är ju mänsklig och önskar att det hade hänt mer med mina ben, så jag också kunde släppa ett youtubeklipp;)men jag måste erkänna att det väger tyngre att andra får uppleva förbättringar i rörelse och balans. 
Som den känslomänniska jag har blivit det senaste året så kan jag med lyckotårar bara gratulera er alla. Och hallå, det har ju hänt massvis med mej också även om det inte är så synligt. 

Har också gått mot mej själv igen och jag kan bara säga det att... åh... va nöjd man blir över sej själv. 
Nu ska jag åta mej nästa utmaning. Dags att börja leva ”normalt”. Efter operationen har jag känt att styrkan i kropp och själ finns där igen, så nu är det dags att hitta en bra och utmanande, arbetsprövningsplats. 
Visst får ju anpassa med de begränsningar jag har. Men nu känner jag mej redo för att gå vidare i livet. Innan ingreppet kunde jag inte ens tänka mej det. 
Visst man hoppades och ville innan men då infann sej krafterna aldrig. Men nu finns dom :)...