10.1.11

Avslutade ej Tysabri pga operation

Jag vill att alla som läser detta förstår att jag inte slutade med Tysabri p g a att jag skulle göra en operation. Utan det var mer för att JAG märkte inte av att den hjälpte och jag läste om hur antalet PML-fall hade ökat. PML = ( progressiv multifokal leukoencefalopati ) allvarlig, livshotande virusinfektion i hjärnan. Rädslan för att få den ökade och jag såg faktiskt inget syfte att fortsätta. Tyvärr har jag ingen statistik på det, men jag vet att några tyvärr har dött. Nu säger jag inte att ni som tar denna behandling ska göra som jag. Som sagt vissa funkar den bra på.


Jag har funderat på en sak. 
Innan operationen tog jag ju beslutet att avsluta Tysabri, den bromsmedicin jag fått de senaste fyra åren. Trots att jag inte tar den har jag varken känt mig bättre eller sämre. Det säger ju endel tycker jag. Tysabri hade ingen effekt. Inte på mig iaf. Superkul på alla dem det fungerade på. 
Innan jag avslutade den talade jag med min doktor om det. Då säger hon att placken på hjärnan är färre. Det hade jag inte hört tidigare och om nu så var fallet så skulle jag väl bli bättre i min sjukdom och inte sämre. För det är det jag blev. 
Under början av sommaren fick jag ju kämpa med två kryckor (i vissa fall hade jag en, men då hade jag ont i ena benet). Trots det kunde jag gå mycket kortare sträckor. 
(Alla vi som avslutat denna bromsmedicin gör ju så den svenska sjukvården kan spara mer pengar. Dom pengarna kan man ju lägga på att ge alla med Ms som vill en ccsvi-undersökning här i Sverige. Eller? Vad jag har förstått det som så är Tysabi sjukt dyrt...)

Men det kändes i vilket fall som helst bra att jag inte hade något i kroppen när jag gjorde operationen.
Efter operationen fick ja va sängliggande i typ 6  timmar.

OBSERVERA!! 
Sängkläderna är klarblå o inte sådär fisfärgade som här. Min morbror hade en bra förklaring till att dom bör vara fisfärgade(dom ser ju ut som urtvättade pastellfärger)som jag inte kommer ihåg...
Men jag är en stor förespråkare för färger och jag har hört att man mår bättre av färgstarka färger. På en plats som sjukhus behöver man allt man kan bli lite glad av. Det är ju inte kul att ligga på sjukhus.