5.10.11

"Lev ett normalt liv "

Det var så doktorn sa till mej när jag fick diagnosen. Jag försöker med det så gott jag kan. Nu tvingas jag ta färdtjänst eftersom balansen o höger kroppshalva inte funkar. 
Men åh, vad arg o sur man kan bli på färdtjänsten. Inte nog att när man ringer för att beställa förstår dom knappt vad jag säger och när jag ska vara på en plats jag då finns det bara tider en timme innan eller efter.

Höjden var idag när jag beställde en bil för jag skulle till massören 1430-1530. För att jag vet dom kan vara lite försenade lägger jag till 10 minuter, så jag säger att jag ska vara där 1420-1540. Jag fick då tiderna 14 - 1545. Toppenbra tider.

Bilen kom och hämta upp mej 14 som avtalat. Jag åkte dit lade mej på britsen och fick taktilmassage. Avslappnat o bra.
När det var 5 min kvar hörde jag hur mobilen börja burra. Jag ryckte till, men jag ignorerade det. Det var ju min egentid. Telefonen slutade, men började igen efter några sekunder. Men jag låg ju på britsen insmord i olja o inte alls i läge att prata i telefon. För det måste ju vara en vän som ringer i otid. 
När det var klart bad jag massören ge mig telefonen. Det kunde ju vara något viktigt. Jag har ju sökt massa olika praktikplatser. 
Mobilen visade ett mobilnr som jag ej kände igen, så jag ringde upp. En irriterad röst svara och undrar var jag är och att jag bör skynda mej ut för han var där. Klockan var då 1530. Alltså färdtjänsten, som skulle komma 1545. 
Det innebar att han var där typ 20 minuter för tidigt och jag låg på britsen nästan groggy och kissnödig. Jag började diskutera med honom att jag behövde mer tid, men insåg snart att det var lönlöst. Det snodde ju bara tid. Tid som egentligen var min, men som färdtjänsten snodde. Grejen är ju att alla det symtom jag har blir sämre när jag stressar. När jag kom ut hörde jag min massör prata lite med han. Han menade på att man som kund bör stå där ute och vänta 5 minuter innan färdtjänsten kommer och om man inte är där i tid eller 2-3 minuter försenad så åker färdtjänsten, men själva kan dom komma för tidigt eller för sent. Min massör berätta att en kvinna hade suttit och väntat i 65minuter. 65 MINUTER!!
När jag kom hem beställde jag på nytt färdtjänst eftersom jag skulle på ett Core-pass. Jag behövde vara där 1910(inräknat 20 ninuter innan)men den enda tid som passade var 1820, så jag fock ta det. Kunde ju gymma lite innan. Men så ville jag boka hemresa också såklart. Passet slutade 20 så jag gav mej själv 20minuter eftersom jag ej visste  hur kroppen skulle reagera , men då fanns det bara en färdtjänst som gick 2140... HALLÅ!!! 
Nä då var måttet rågat. Jag valde att inte beställa den sista tiden utan fick lägga ut pengar på en vanlig taxi. Som tur åkte jag med en trevlig taxichaufför så det lugnade mitt upprörda sinne. 
Jag hoppas verkligen inte att färdtjänsten är lika dålig i hela landet. 
Det är lixom inte bara jag som råkar ut för detta. Här är en artikel som jag läste om hur man kan uppleva färdtjänsten i denna stad: http://www.linkopingstidning.se/article/articleview/6250/1/11/ Jag kände igen mej i mycket som stod i artikeln och som den trevliga taxichauffören sa: är man frisk åker man ju oftast ej färdtjänst.