13.8.15

blå, blåare, blåast...

Min stackars högerfot som bara blir blåare o blåare o mer svullen o orörligare. Visst jag har ju nämnt det tidigare http://schan1.blogspot.se/2012/02/stackars-kalla-fotter.html , men nu har det blivit värr. 
Men jag har bara ryckt på axlarna o tänkt att det kan ju inte vara nåt eftersom doktorn inte gjorde nåt för några år sen. Men som sagt nu har d blivit värr med tiden. 

på bilden ä den ganska ok...

Enda gången då den ser en aningen vettig ut är när jag legat i typ 7 timmar. Fast... vettig... den är ju varm o röd då + att några sträck o bubblor uppenbarat sej då likt åderbråck. Så varje morgon är det ju så, men det räcker ju att jag sätter mej i rullen, så kommer svullnaden och kylan tillbaka och den är blå igen. 
Min familj reagerar på den, så det är dags att kolla upp vad som försiggår i foten.
Eftersom jag enbart fokuserat på kost o lite träning, så har jag inte brytt mej om foten även om jag sett att den är sådan. Jag har bara ryck på axlarna o grymtat..."ähh..."
För egentligen mår jag ju oförskämt bra...på riktigt.

När en vän kanske skulle komma kunde jag bli besviken när personen kom fram till att den ej kunde, men när det händer nu kan jag bara rycka på axlarna o bara känna det gör väl inget "vi ses när vi ses...".
Det beror ju delvis på att jag bor på en plats där mitt liv äntligen funkar trots sjukdomen. Jag har hittat det jag behöver för att få kraft att fortsätta framåt. Förut kändes det som jag stod o stampade. 
M a o trivs jag bättre här där jag nu bor o känner mej inte lika ensam. 
Nu har jag bott här i ett år o livet som sjukpensionär borde ju tråka ut mej. Men nej. I och med att jag ändrade kosten må jag ju tänk om när jag ska äta nåt. 
Vad tar jag istället för mjölk? Undrar hur mycket kokosmjöl jag kan ta istället för vetemjöl? det ska va strösocker i så får jag väl ta Stevia. Men även om det står att man kan ta samma mängd som strösocker vet jag sen tidigare att den är sötare, så får testa med en mindre mängd. Humm... och eftersom jag har kokosmjölk, som är söt i sej själv må jag minska steviamängden...men hur mycket? testa, testa, testa...
När ja bakar eller lagar mat tänker jag oftast så... O på så vis kan jag nog tänka att det ä ju inte mitt fel om det blir äckligt. Det är ju bara en test ;)!! 
Nu kanske ni tycker det verkar jobbigt o tidskrävande. Men det är sådan jag är. "Ju svårare desto lättare" och hey, ja har ju all tid i världen o det är ju hjärngympa ;p. 
Det är kanske därför jag tycker det är kul. Och kul är nog det som behövs när man är i en jobbig sits :)...

Jag skulle ju inte fixa tex bakningen om jag inte hade tid.
Och varje sak som jag fixar själv gör ju att jag mår bättre o stärker självkänslan. Sen må man ju förstå att det som tar 1 timme för en frisk person kanske tar 1 dag för mej. 
Men med den inställningen lever jag min liv. Vilket gör att jag blir extra nöjd när jag fixar nåt snabbare än en dag.
Det är mitt Kebnekaise...just nu. Det blir som grädde på glassen (vet att d ska va moset, men har aldrig förstått den grejen...). 
Fast d vore ju kul att klara Kebnekaise också. Men jag tror att man må ha en bra träningsgrund från det att man va liten för att klara en sådan strapats i rullstol. Nä, jag nöjer med att gymma o rida...o förresten må jag ju få ordning på min fot.

DET ÄR ÖVER NU...nästan!

😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 Värmen från sommaren hetta, som har lagrats i kroppen verkar vara borta . Nu orkar j...