30.1.11

Fy vad bra Caroline af Ugglas är egentligen. Såg när Malou von Sivers intervjua henne i EfterTio i onsdags. Hon pratade bland annat om depression. Hon säger hur viktigt det är om att kunna vara öppen och kunna skratta åt det man går igenom. 
Jag har hört att besvikelsen av att operationen inte möter ens förväntningar kan leda till depression. 
Sjukdomen i sej kan också leda till depression. Att kroppen hindrar en kan leda till depression. 
Själv kan jag säga att jag kommit väldigt lindrigt undan. Visst har jag varit nedstämd och arg på min kropp när den inte vill som jag vill. Med den vilja jag har så självklart får den sej ju lite törnen då och självkänslan sjunker. Men jag tänker att vem är inte nedstämd ibland. Jag säger bara GRATTIS om det finns nån där ute som aldrig varit nere. 
Min tro på Gud hjälper mej självfallet också genom det här. Det är ju Han jag vänder mej till när allt känns hopplöst och det känns faktiskt lättare. 
Huruvida ni tror på något eller ej, så underlättar det att prata med någon oavsett om personen syns eller inte. Det är viktigt att vara öppen. Ni behöver ju inte kasta av er alla bekymmer på alla ni möter. 
Men jag har märkt att om jag är öppen och bara säger ”jag har en dålig dag idag” ( om så är fallet) och inte behöver säga mer om det kan jag vara en godare vän. Jag hoppas iaf min vänner tycker samma sak :) 
Sen kanske det finns gånger det inte passar sej att säga så utan det blir bara ett ”bra”. Kanske det är så att man mår bra, vilket är underbart eller man kanske känner att personen kanske inte behöver veta det. 
Frasen ”Hur mår du” kan vara nåt man bara slänger ur sej, men ibland vill man verkligen veta. Det är nåt man känner av i situationen och hur man blivit mött av personen. 
I dom lägena då du bara svarar ”bra” är det bra om du talat med någon. Inte bara det att det är lättare för dej att känna att du kan stå för det du säger, utan du känner att dina bördor är lättare. Dom kanske inte försvinner helt, men du bär dom inte helt själv. 
Den personen du pratar med kanske också har bördor. Då kan ni bära dom tillsammans.
Var bara ärlig o öppen så är det också lättare som vän att förstå hur du egentligen mår...