1.5.15

SOMMARSOL: De tre sista dagarna

Det är så typiskt mej att jag inte gör den lilla sluttouchen. I detta fall gäller det ju att berätta om min rehabvistelse på Sommarsol. 

De tre sista dagarna innebar att jag skulle skrivas ut. Då fick man träffa doktorn som jag träffade när jag kom. Det var faktiskt lite skönt. Nu var jag klar här. 
När jag kom till mitt rum fortsatte jag att packa o kände hemlängtan. En riktig ovanlig känsla. Det tyder verkligen på att jag trivs i mitt hem, som jag flyttade till i augusti. 

Något mer jag saknar är core-träningen. 
När jag skulle skrivas ut fick jag göra samma sak som när jag kom för att se vad som blivit bättre respektive sämre. När jag träffade sjukgymnasten där fick jag sitta på en ostabil kudde medan hon puttade lite lätt på mej. Jag  hade väldigt svårt att hålla mej kvar på kudden vilket gick bra när jag kom dit. Detta måste ju varit pga jag inte  tränat mina core/bål-muskler på tre veckor. 
Så det var jätteskönt att komma hem o träna coren mer i gruppen. Jag tränar ju även coren när jag rider. 
När jag var på väg hem så såg jag några hästar som betade och jag såg verkligen fram emot att börja med den.

denna bild ä tagen nu när ja varit hemma ett tag

Men just ridningen fick jag ju vänta lite med. 
Först fick det bli träning med core-gruppen och planering med min sjukgymnast. Visst jag hade en jättemysig sjukgymnast på Sommarsol. Men ni vet ju vad man säger ”man saknar inte hästen förrän stallet är tomt” :). Hehe nu kallade jag min sjukgymnast för häst. Men jag tror det är okej!! 

Förutom träningen, så fortsätter kampen för en bra rullstol. Det hjälpmedel JAG dagligen må ha. Så vem vet bäst om den egentligen!?
Helst hade jag ju velat ha den stol jag tidigare pratat om, men tyvärr vill dom ju ej ge mej den. 
Nu har dom iaf bytt däck så dom är kraftigare o satt en ny broms så jag kan bromsa med enbart vänster hand. Allt för att underlätta för min högra krokiga hand. Därför har dom satt ett sk easy grep på höger däck och så har dom äntligen bytt rygg på stolen. 

Nu borde jag vara nöjd...kan man tycka!! Men icke!! 
Jag vet inte vad dom hörde när jag berättade vart ryggen behöver få stöd och varför jag fick ont i ryggen av den stolsrygg jag hade då. 
Den jag fick är helt tvärtom vad jag sa. Och så är den så hög att jag nästan glider ur stolen när jag åker i nedförsbackar. 
Den är också för varm. Vilket inte alls är bra för lilla värmekänsliga mej. 

Som ni hör är ingenting bra med den och jag tänker tillbaka på julhelgen. Då jag faktisk bröt ihop för det kändes som ingen lyssnade. Dethär är ju ett praktexemplar!!

Sen såklart är det ju ej dedär stötdämparna på länkhjulen jag skulle vilja ha. Något som finns på den stol jag vill ha.

DET ÄR ÖVER NU...nästan!

😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 Värmen från sommaren hetta, som har lagrats i kroppen verkar vara borta . Nu orkar j...