11.9.12

FRAMTIDSPLANER på kort sikt...


Nu är tiden inne för att prova Addseaten Fungera Mera mässan.
Dom enda som kan sätta käppar i hjulen för att jag ska få en sådan är Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. 
Jag talade med min arbetsterapeut tidigare idag. Hon lät tveksam över att jag faktiskt får en sådan. Hon sa bland annat att eftersom den går rätt fort var hon tveksam till den. Men då blev jag lite irriterad. Hallå bara för jag har ett handikapp innebär det inte att jag är så dum att jag inte fattar att jag inte ska brassa på i högsta fart. Jag bestämmer ju själv fart. Sen talade hon om alternativ. 
För mej finns inget alternativ. Jo, Ginny kanske. En annan segway med sits. 

Hon menade på en elrullstol, men jag när jag väger det positiva mot det negativa med en sådan och med Addseaten. Vinner Addseaten lätt. 
Inte nog med att den är tuffare och mindre synlig är den också lättare, mindre och ger mej träning.(t o m min sjukgymnast sa det) 
Det sistnämnda är jag extra noga med. För visst ska ett hjälpmedel vara till hjälp inte försämra min kropp. 
Så som jag ser rullstolen. Visst den hjälper mej att komma snabbare fram. Men jag sitter ju bara där (eftersom jag inte själv kan köra den) och hur nyttigt för min kropp är det. 
Det där med att jag själv inte kan köra den tär ju också på min självkänsla. Så rullstol är offthetable förutom i vissa lägen som t ex flygplatser. 
Det handlar ju mycket om hur jag känner inuti. Jag är i sjukdomen mest nöjd när jag gått 10meter med kryckan utan att känna att högerbenet fått anstränga sej än när en god vän kört mej 1km. Jag känner mej hjälplös i transportrullstolen och jag gillar inte den känslan. 

Det jag oftast är nog med är att veta varför jag tycker som jag gör. När jag var på Vintersol på Teneriffa  för några år sedan, så hyrde jag en röd elrullstol. Visst det var ju gott att kunna köra själv vart jag ville, men den var stor och otymplig (trots d va d en liten modell) och för att nämna tyngden...en ”vanlig” väger typ 150kg (va ja hört) och Addseaten ska väga typ 80kg. Vad jag förstått det som så kan dom anpassa Addseaten efter personens handikapp.

Men nog om den. Blir bara upprörd av att tänka att jag måste kämpa för att få en sak som kan hjälpa mej mot ett bättre liv. Och det kan ju vara så att den inte alls fungerar för mej!!

Jag har ju andra saker på schemat också. Det är allt ifrån att föreläsa, bröllop och sjukanbesök. Det är konstigt egentligen att allt sker runt samma veckor. Men som jag sa i tidigare inlägg ”JU MER JA GÖR DESTO BÄTTRE MÅR JA!!” och det är verkligen så. Nu har jag dragit igång och träna till en viss del. Mer tränings pass är på gång också.